Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, 7 Haziran seçimlerinde halkın sandıkta verdiği dersi almayanlara 'yüce milletin' yeter artık diyerek 1 Kasım'da daha net bir şekilde vereceğini belirtti.

Çayır, yaptığı açıklamada, ülkede bozulan milli birlik ve beraberliğini yeniden tesis etmek için siyasette Büyük Birlik ruhuna bağlı olduğunu savundu. Çayır, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin ülkede bütün değerlerin içini boşaltarak millet olma ve heyecanın yok edildiğini ifade etti. Siyasi iktidarın, 1 Kasım seçim öncesi özgür basına yönelik baskı ve susturma operasyonunu kınadıklarını vurgulayan Çayır, 14 Aralık'ta özgür basına yapılan baskınların bugün İpek Medya Grubu'na yapılmasının devam etmesinin ise utanç verici bir durum olduğunu kaydetti.

Geçmişte basına yapılan baskı, sindirme, yıldırma ve sürgünlerin tarihe kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizen Çayır, şunları kaydetti: "İktidarın, özgür basını sindirerek seçime girme girişimi ülke demokrasisi adına endişe verici. Özgür basını susturma, baskı ve sindirme operasyonunu kınıyoruz. Zaten basın özgürlüğü karnemiz zaten dünya da en son sıralarda. Esas utanılması gereken basın özgürlüğünde dünyada 154'ncü sırada olmasıdır.İfade özgürlüğü sindirilmez. Eğer bir ülkede özgür basın susturulması demek bir anlamda demokrasinin susturulması demektir. 14 Aralık'ta Zaman gazetesi, Samanyolu Yayın Grubu'na yönelik baskı ve sindirme girişimi İpek Medya Grubu ile devam ediyor. Ülkede yarın hangi medya grubuna baskı yapılacağı endişesi var. AKP iktidarı kendisinden olmayan herkesi ya hain ve düşman ilan ederek susturmak istiyor. Şunu herkes bilmeli ki güneş balçıkla sıvanmaz. Milletimiz bunları gerçek yüzünü gördü. Özgür basına yapılan hukuksuz baskılar eninde sonunda bağımsız yargı karşında hesap verecektir."

Öte yandan 30 Mart mahalli seçimlerinden MHP'den Bartın'ın Hasankadı ilçesi belediye başkanı adayı olan Yunis Karagöz, 1 Kasım seçimlerinde BBP'den Antalya'dan milletvekili aday adayı oldu.