Bursa’da, aşırı yağmurlar nedeniyle tarlada bozulan lahanalar mahalleli kadınlara bedava verilince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Elline ekmek bıçağı alıp tarlaya koşan kadınlar, çuvallara doldurdukları lahanaları sırtlarında evlerine taşıdı.

Merkez Yıldırım ilçesine bağlık Samanlı Mahallesi’nde aşırı yağmurlardan zarar gören lahanalar tarlada kaldı. Yer sahibi, satılacak durumdaki lahanaları topladıktan sonra kalanları mahalle halkına açtı. Bedava lahanayı duyan mahalleli, adeta tarlaya akın etti. Ekmek bıçakları ile tarlaya koşan kadınlar, lahanaları çuvallara doldurup götürdü. Küçük çocukların da annelerine yardım ettiği gözlendi. Kadınların çuvalları sırtında taşıması nedeniyle ortaya ilginç görüntüler çıktı.

ÇUVALLARI SIRTLAYAN KADINLAR İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

Gazetecileri görünce kaçışmaya başlayan kadınlar, ilginç görüntüler oluşturdu. Bedava olduğunu düşünerek elinde bıçakla tarlaya gelen bir kadın, “Bedava mı bilmiyorum ama herkes aldı, parayla mı aldılar. Ben de almaya geldim” derken, diğer kadınlar, şunları dile getirdi: "Turşu yapacağız. Biz Trabzonluyuz. Sarma yapacağız. Yemek var, çorba var. Bunlar satılmadı, yağmurdan dolayı çok bozuldu. Ondan dolayı satılmadı, sevap işte veriyorlar. Herkes ihtiyacını alıyor. Bedava olduğu için alıyorlar, para ile olsa kimse gelmez."

Yer sahibi Hamit Aytekin ise sağlam olan lahanaları topladıklarını belirterek, "Alsınlar, izin verdik. Bize lazım olanları aldık. Kalanları komşular topluyor. İsterdim bu kadar insan daha gelsin, istifade etsinler." dedi.