Samsun'da tarlasından geçen anayolu kazık çakarak trafiğe kapatan İbrahim Akbulut, 10 ay kapalı olan yolu belediye ile anlaşarak açmıştı. Akbulut belediyenin anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle yolu bu kez toprak dökerek trafiğe tekrar kapattı.

İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Gençlik Caddesi'nde bin 50 metrekare tapulu arazisinin yasal olmayan şekilde istimlak edilerek yol yapıldığını belirten İbrahim Akbulut, uzun süren hukuk mücadelesini geçtiğimiz sene kazandı. Karar sonrası 6 Mayıs 2014 tarihinde, kendisine ait olduğunu iddia ettiği caddeye kazık çakarak trafiğe kapatan Akbulut, 10 ay kapalı kalan yolu 3 ay önce Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle anlaşarak trafiğe açtı. Ancak taleplerinin karşılanmadığını ileri süren Akbulut, caddeyi bu kez kazık çakmak yerine bölgeye getirdiği iş makinesiyle toprak dökerek tekrar ulaşıma kapattı.

Yeniden belediye hakkında yerini haksız yere işgal ettiği ve kendisini maddi zarara uğrattığı gerekçesiyle dava açmaya hazırlandığını hatırlatan Akbulut, yaptığı açıklamada, "Anlaşmalı olarak yolu trafiğe açmıştım. Maalesef 3 aydan beri yaptığım girişimlerden en ufak bir netice alamadım. Bu caddeyi trafiğe açmam için bana 1057 metrekare arazi konusunda söz verdiler. Maalesef 1057 metrekare yerine bana vermek istedikleri yer 424 metrekare inşaat sahası. Ben de bu şartları kabul edemeyeceğimi kendilerine söyledim. Bundan dolayı caddeyi tekrar trafiğe kapatmak mecburiyetinde kaldım." dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ise, "O bölgede imar uygulamaları vardı. Bu uygulamalar mahkemeden geri döndü. Bundan sonraki süreçte nasıl bir tutum sergileyeceğimiz arkadaşlarla toplantı yapıp değerlendireceğiz. Hukuk ne diyorsa biz onu yaparız. Onun haricinde bizim yapabileceğimiz bir şey yok.” diye konuştu.