Edirne Belediyesi ikametgahını taşıyan üniversite öğrencilerine 120 TL’lik destek vereceğini açıkladı.
Kampanyayı anlatan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin tabela nüfusunun 150 bin 200 olmasına rağmen fiili olarak yaklaşık 190 bin kişinin yaşadığını söyledi.
İller Bankası’nın belediyelere nüfusuna göre pay verdiğini ifade eden Gürkan, “Şimdi biz Edirne Belediyesi olarak İller Bankası’ndan 150 bin 200 kişilik katkı payı alıyoruz. Ama 190 bin kişiye hizmet veriyoruz.” dedi.
Edirne merkezde 32 bin civarında üniversite öğrencisinin olduğunu anlatan Gürkan, şunları söyledi: “5 bin civarında öğrenci birinci ikametgahını Edirne’ye taşımış durumda. Biz de belediye olarak öğrencilerimize ‘Hadi gelin ikametgahını Edirne’ye taşıyın’ dediğimizde kimse gelmiyor. Tabii ki, teşvik etmek, cazip hale getirmek gerektiğini düşündük. Biz İller Bankası’ndan belediye aylık yaklaşık 30 TL civarında bir para alıyoruz. Ben de o yüzden dedim ki, öğrenci kardeşlerimize ‘Gelin Edirne’ye birinci ikametgahını taşıyın. Biz de size 120 TL’lik minibüslere biniş kartı verelim ya da bu parayı size nakit olarak verelim’ her iki de olabilir. Böyle bir proje yaptık.”
Öğrenciler tarafından dünden bu yana projeye yoğun ilginin olduğunu söyleyen Başkan, “Ben Edirne’de okuyan bütün öğrencilerimizden birinci ikametgahını taşımalarını bekliyorum. Bu hem İller Bankası’ndan belediyemizin aldığı payı artıracak hem de milletvekili sayımızı artıracak.” dedi.
Trakya Üniversitesi öğrencilerinden Pınar Metin, 120 TL’lik katkı nedeniyle ikametgahını taşıyabileceğini söyledi.
Metin, “Öğrenciyiz sonuçta. İkametgahım burada değil ama taşıyabilirim.” Dedi.
İkametgahını taşımayı düşünmediğini ifade eden öğrencilerden Tunahan Demir, 200 TL için ikametgahını almayı düşünmediğini açıkladı.
İkametgahını şu ana kadar almadığını belirten Canan Emek ise, ailesinin orada yaşadığını kendisinin sadece öğrenci olduğunu ve o nedenle ikametgahını taşımaya düşünmediğini anlattı.