Diyarbakır merkez ilçelerinden Sur Belediyesi, Suriye’de yıllardır devam eden savaştan dolayı mağdur olan ve yerini yurdunu terk ederek şehre sığınanlar için ‘sosyal konutlar’ yapacak. Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, konutları halkın desteğiyle yapacaklarını belirterek, bunun için kampanya başladıklarını dile getirdi.

Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin ve belediye meclis üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya gelerek sosyal konut projesini anlattı. Ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalınca Türkiye’ye sığınan Şengal ve Kobani halklarından on binlerce kişinin Diyarbakır’da olduğunu anlatan Narin, "Gelen halk Diyarbakır’da belediyelerimize ait geçici çadır kamp alanlarında yetersiz koşullarda ve şehir içerisinde temin edilen yerlerde barındırılmaktadırlar. Yaklaşan kış mevsiminde Şengal ve Kobani halkının bu koşullarda barındırılması mümkün değildir. Bu kent temelde büyük bir travma yaşamış ve mağdur edilmiş bu insanların ikinci bir mağduriyeti yaşamalarının önüne geçmeyi hedeflemektedir. Zira gelen halkın büyük çoğunluğunu kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oluşturmaktadır. Belediye meclisimiz; kalıcı çözüm için Diyarbakır merkezde sosyal konut inşasına başlamayı karara bağlamış, bunun çalışmalarını başlatmıştır." dedi.

'ELEKTRİK İHTİYACI GÜNEŞ ENERJİSİNDEN KARŞILANACAK'

Belediyeye ait Silvan yolu mevkiinde bulunan 9 bin 150 metrekarelik alana 8 bloktan oluşan 88 daire inşa edeceklerini anlatan Narin, konutların mevcut duruma göre az ancak örnek olacağını kaydetti. Konutların elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden karşılanacağını dile getiren Narin, "Kısa süre önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin yaşadığı gibi bir elektrik sorunu da olmayacaktır. Konutlar süresiz olarak tahsis edilmeyecek. Bu aynı zamanda 2016-2017 yıllarında yapacağımız ve kentsel dönüşüme alternatif olacak Yerinden Dönüşüm Projesi'nin ön adımı olmuş olacak." ifadelerini kullandı.