Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı tüm üyeler, ‘Ferdi Kaza Sigortası’ kapsamına alındı. Oda Başkanı Bayram Karakaş, “Üyelerimizi, kazalara karşı önemli teminatlarla güvence altına aldık. Ferdi Kaza Sigortası, kazaya uğrayan sigortalının vefatı halinde geride kalan aile fertlerinin sıkıntılarını maddi açıdan hafifletecektir. Üyelerimiz, iş görmemezlik durumunda da teminat altına alınmışlardır.” dedi.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda Oda ve MTG Sigorta ve Aracılık Hizmetleri arasında gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulunan Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Karakaş, “2014 yılında Antalya – Isparta karayolunda gerçekleşen trafik kazasında 12 berber arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu acı tecrübenin ardından gerçekleştirdiğimiz araştırma ve çalışmalar sonucunda 2 bin 800 üyemizi MTG Sigorta ve Aracılık Hizmetleri işbirliği ile Ferdi Kaza Sigortası kapsamına dahil ettik. Her şey üyelerimiz için. Üyelerimiz bizim ailemizdir. Aile fertlerimizin her biri bizim için çok önemli. Meslek Odası olarak temel görevimiz, üyelerimizin haklarını korumak, sektörel sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda ve onların mesleki ve şahsi menfaatlerine yönelik faaliyetlerde bulunmaktır. Bu anlamda üyelerimizin menfaatine yönelik her türlü çalışmayı odamızın imkanları dahilinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kaza riskine karşı üyelerimizi güvence altına almaya yönelik örnek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu anlaşma ile bütün üyelerimiz önemli avantajlara sahip oldu. Ferdi Kaza Sigortası ile üyelerimizi, başlarına gelebilecek ani ve harici olaylar nedeniyle gerçekleşen ölümcül kazalar sonucunda vefat veya mesleki kariyerinin bitmesi, tam malül olması durumunda teminat altına aldık.” dedi.

ÜYELERDEN EKSTRA ÜCRET ALINMAYACAK

Üye esnaftan sigorta için para alınmayacağını söyleyen Oda Başkanı Bayram Karakaş, “2 bin 800 üyemizden 1 lira ücret talebimiz yok. Odamızın bütçesinden kayıtlı üyelerimizin tamamını sigorta kapsamına aldık. Gelir hanemiz, kaynaklarımız sınırlı. Üyelerimizin aidatları ile bu hizmet sağlanıyor. Sektörümüze hizmet noktasında birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla camiamıza sunduğumuz bu büyük hizmet her yıl yenilenecek. Bundan sonra da alternatifli hizmetleri hayata geçirmek için çalışacağız. Önümüzdeki süreçte Ferdi Kaza Sigortalarını, İşyeri Sigortaları ile birleştirebiliriz. Sigortanın karşılığını gördükten sonra iyi hesaplayarak, gerekli adımlarımızı atacağız.” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilki başlattıklarını belirten Oda Başkanı Bayram Karakaş, “Bu çalışmayı pilot bölge olarak önce Ankara’da başlattık. Aynı zamanda Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı olarak ben ve yönetici arkadaşlarım, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 122 Oda başkanının görüş ve düşüncelerini alarak, bütçeleri ve kaynakları el verdiği şekilde bu çalışmayı yaygınlaştırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.