Berlin’de kamu sektöründe meslek öğrenen göçmen kökenli genç oranı son 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 19 artarak ikiye katlandı. Berlin Emniyet Müdürlüğü’nde meslek öğrenen göçmen kökenli sayısı da son dönemlerde yükselişe geçti. Emniyet Müdürlüğü’ne polis olmak amacıyla başvuruda bulunanların sayısı yakın zamana kadar yüzde 4’lerde seyrederken geçen yıl başvuruda bulunan 10 bin 500 gencin yüzde 20’ini göçmen kökenliler oluşturdu.

Berlin’in Kreuzberg İlçesi’nde yerleşik BWK Meslek Eğitim Merkezi (Bildungswerk in Kreuzberg) kamu sektöründe memur olarak çalışmak isteyen veya polis olmayı düşleyen gençlere yönelik olarak meslek eğitimine hazırlık kursları sunuyor. Bu alanlardaki eğitim programları 17 Ağustos’ta başlayacak. Memurluk veya polislik mesleklerine hazırlık kurslarına katılmak isteyen göçmen kökenli gençler BWK’ya başvurabilirler ([email protected]). 17 Ağustos’ta başlayıp gelecek yılın nisan ayına kadar sürmesi planlanan kurslara katılanlar çok daha kolay bir şekilde meslek eğitim yeri bulabiliyorlar.

Mesleğe hazırlık kurslarına ortadereceli bir okuldan mezun olanlar (mittlererSchulabschluss), liseyi veya bir meslek okulunu bitirmiş olanlar ile üniversite eğitimini yarıda bırakmış olanlar başvurabiliyorlar. Mesleğe hazırlık kurslarında Almanca dersinden, matematik, genel kültür, yeteneği kullanma ve geliştirme tekniklerine ve bilgisayar dersine kadar çeşitli dersler görülüyor ve dersler hafta sonları dışında her gün saat 08.00 ile 15.15 arasında yapılıyor.