Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Beşiktaş Taraftarları Derneği üyeleri, lösemili hastalar için 160 ünite kan ve 54 ünite kök hücre bağışı topladı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 6. kez kampanya düzenleyen dernek, dün saat 11.00'de 23.00'e kadar bağış topladı. Bağışçılarından alınan kök hücrelerinin, uygun görülecek hastalar için hayati önem taşıdığı belirtildi.

Kampanya hakkında açıklamada bulunan Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği yönetim kurulu başkanı Tarkan Adik, "Amacımız, kök hücrelerin ilik nakli bekleyen lösemi hastalarının derdine çare olması. Türkiye'de ilik bekleyen 1300 hasta var. Bunların yaklaşık 800'ü çocuk. Bizim isteğimiz çocuklarımız ölmesin. Burada alınan kök hücrelerden belki bir, belki 3, belki de 10 lösemi hastası kurtulursa bizim en büyük sevinç kaynağımız olacak. Bugün burada Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarları dernekleri de bizleri yalnız bırakmadı. Renklerin kardeşliği adı altında buraya gelip kan ve kök hücre bağışında bulundular. Onlara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, kampanyadan dolayı Beşiktaş Taraftarları Derneği'ne teşekkür etti. Oktay, kan bağışı sayısını düştüğü Ramazan ayında Ereğli halkını Alemdar gemisi yanında kurulacak olan kan bağışı çadırına davet ettiğini söyledi.