Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde polisin dur ikazına uymayan alkollü sürücü, ekip aracıyla önü kesilerek durduruldu. Yapılan alkol testinde 271 promil alkollü çıkan sürücüye daha önce aynı gerekçelerle 4 kez işlem yapıldığı öğrenildi.

Ereğli'de iftar saatine yakın saatlerde alkollü araç kullandığı ihbarı yapılan 81 DK 922 plakalı otomobil sürücüsü Cihat C. (40) Hükümet Kavşağında polislerin dur ikazına uymayarak yoluna devam etti. Devrim Bulvarı üzerinde polislerin aracın önünü keserek durdurduğu sürücü Cihat C. yapılan alkol testinde 271 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu sırada Cihat C.'nin aracında yolcu olarak bulunan arkadaşı Okan Ç. araçtan inerek polise bir şeyler anlatmak istedi. Araya giren vatandaşların arabaya bindirdiği Okan Ç. kısa süre sonra arabadan inerek görüntü alan gazetecilerin üzerine yürüdü.
Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından Cihat C. ve Okan Ç. ekip aracına bindirilerek karakola götürüldü. İçinde içki şişeleri bulunan otomobil ise çekici ile kamyon garajına gönderildi.

"5 KEZ ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ ARABA KULLANIRKEN YAKALANDI"

Diğer yandan polis tarafından durdurulan sürücü Cihat C.'nin daha önce 4 kez alkollü ve ehliyetsiz araç kulanınken yakalandığı ve 2027 yılına kadar ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Cihat C. son olarak Nisan ayında alkollü araç kullanırken polis tarafından durdurulduğunda
149 promil alkollü yakalanarak hakkında işlem yapılmıştı. Bugün ise 271 promil alkollü yakalanan Cihat C.'nin 2032 yılına kadar ehliyetine el konulurken, araç sahibi ile birlikte kendisine yaklaşık 9 bin lira ceza kesildiği öğrenildi.