Beyoğlu Kent Savunması üyesi bir grup, son dönemde Beyoğlu’nda yaşandığı iddia edilen zabıta saldırılarını belediye önünde protesto etti. Çevik kuvver polisinin yoğun önlem aldığı eylemde, grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Beyoğlu Belediyesi önünde 15.30’da bir araya gelen Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, son günlerde zabıta tarafından yapılan saldırıları protesto etti. ‘Beyoğlu Belediyesini uyarıyoruz zabıta terörünüze bir son verin’ ‘Sokak müzisyenlerine dokunma’, ‘Beyoğlu bizim kalacak bu sokaklar bizim’ yazılı pankart açan grup, ‘Misbah elini Beyoğlu’ndan çek’ şeklinde slogan attı. Gösteri nedeniyle çevik kuvvet polisleri belediye önünde güvenlik önlemi aldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Erol Babaoğlu, “Beyoğlu Belediyesi emrindeki sivil zabıta timi hemen her gün kalabalık bir şekilde birilerine saldırıyor. Seyyar satıcılar ve dükkan sahibi esnafın hem kendisine hem ekmek teknesine adeta savaş ilan ediliyor. Geçenlerde Mis Sokak’ta yaşandığı gibi, ellerde bıçaklar herkes ölümle tehdit ediliyor ağzını açana saldırılıyor. Yerlerde tekmeleniyor; sokaklara bir çete gibi çökülüyor. Küçük ve orta ölçekli esnafın Beyoğlu’nda temizlenmesi harekatı gün gün işliyor. Bu esnafın müşterisi olan halk yavaş yavaş Beyoğlu’ndan uzaklaştırılıyor.“ diye konuştu.

Tiyatrocu Orhan Aydın da “Bu kentin sahipleri, her kentte olduğu gibi o kentin içinde yaşayan insanlardır. Onlara sorulmadan bu alanların talan edilmesi bir takım kara para aklayıcılarına, çetelere peşkeş çekilmesi kabul edilemez.” dedi.

Eyleme sokak müzisyenleri de tef çalarak destek verdi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.