Erzurum Atatürk Üniversitesi öncülüğünde çeşitli bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Erzurum'da 'Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Erzurum- Dadaşkent karayolu kenarında temeli atılan müzenin bir ilk olma özelliği taşıyacağı belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı temel atma töreninde konuşan A.Ü Rektörü Hikmet Koçak, söz konusu projenin tamamlandığında Erzurum dünyanın marka şehirlerinden birisi haline getireceğini iddia etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ise Erzurum'un köklü bir üniversite şehri olduğunu anlattı. Güllüce, Selçuklular döneminde yaptırılan Çifte Minareli Medrese'nin Amerika Birleşik Devletleri'nin kurulmasından 600 yıl önce var olduğunu kaydetti. Dünyada'da bilimsel ve ekonomik alanda doğuya doğru bir kayışın olduğunu du sözlerine ekleyen Güllüce, "Üretim ve bilim aksı doğuya kayacak." diye konuştu. Konuşmaların ardından müzenin temeli atıldı.

Tören alanında protokol için kurulan çadır, rüzgar nedeniyle uçma tehlikesi geçirdi. Alandaki görevliler çadır demirlerine sarılarak, uçmayı önlemeye çalıştı.