ADIYAMAN (AA) - Adıyaman’da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 8. Bölge İl Müdürleri istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıda ARGE reform paketi ve 4. Sanayi Devrimi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Uzman Ahmet Yaşar Sagban, ARGE çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, ARGE çalışmaları yapma noktasında ve 4. sanayi devrimi ile ilgili dünyada önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Yapılan üretimlerde, robotlar vasıtasıyla yapılan akıllı üretim sistemlerinin 4. sanayi devriminin gündemini oluşturduğunu belirten Daştan, "Özellikle teknoloji yoğun çalışan firmaların ARGE desteklerinden yararlanmalarının kendileri açısından önemli bir rekabet üstünlüğü sağlayacağını ifade ediyoruz." diye konuştu.

Daştan, 4. Sanayi devriminin Türkiye’nin ve dünya’nın 30 yıllık bir dönemini şekillendirecek bir çalışma olacağını belirterek, bu sanayi devriminin birçok üretim alanında çok rahatlıkla kullanılabileceğini ve özellikle tarım, sağlık, imalat sanayinin her aşamasında uygulanabilirliği yüksek olan bir sistem olarak anıldığını kaydetti.

Toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Strateji Başkanı Orhan Eroğlu, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve bölge müdürleri katıldı.