Muş'ta teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız'ın memleketi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin 83 yaşındaki annesi ve 85 yaşındaki babası 'fenalaşırlar' endişesiyle ancak ertesi gün şehadet haberi verildi.

Muş'un Malazgirt İlçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit haberi Merzifon İlçesi Ortaova Köyü'ne gece ulaştı. Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, acı haberi ilk olarak şehidin ağabeyi emekli polis memuru Hikmet Acar'a verdi. Aldığı haber karşısında fenalaşıp olduğu yere yığılıp kalan Acar, ambulansla Merzifon İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehidin yakınlarının isteği üzerine ise anne Nevriye(83) ve baba Ömer(85) Kulaksız'a oğullarının şehit haberi, çok yaşlı oldukları için gece verilmedi. Yaşlı anne ve babaya oğullarının şehit haberi ancak ertesi gün söylendi. Gözyaşlarına boğulan yaşlı çifti yakınları güçlükle sakinleştirdi. Her ihtimale karşılık 112 Acil Servis ambulansı köyde hazır bekletildi.

Şehidin kuzeni Hamza Acar, "Acımız çok büyük. Çok iyi bir insandı. En son geçen sene Kurban Bayramı'nda köye gelmişti. Şehidimizin 3 kardeşi var. Şehidimizin ağabeyi Dursun Kulaksız da 1990 yılında ilçemizdeki Çeltek kömür madenindeki grizu patlamasında hayatını kaybetmişti. Şimdi de bu acı haberi aldık çok üzgünüz." dedi.