Bingöl Üniversitesi öğrencileri açlık grevini sonlandırdı. Üniversite yönetiminin öğrencilere vermiş olduğu cezaları kaldırması sonucu açlık grevini, 17. gününde sonlandırdıklarını ifade eden öğrenciler, "Taleplerimiz kabul edilmiştir." dedi.

Bingöl Üniversitesi öğrencileri, üniversite yönetiminin haksız cezalar verdiğini iddia ederek, 24 Şubat 2015 tarihinde açlık grevine başlamıştı. Bingöl Üniversitesi, dün yazılı basın açıklaması yaparak, şiddet içermeyen tüm disiplin cezalarının kaldırıldığını bildirdi. Bu gelişme üzerine öğrenciler açlık grevini sonlandırdı.

Aralarında HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, HDP ve DBP Bingöl il başkanlarının da bulunduğu öğrenci grubu, Eğitim-Sen Bingöl Şubesi önünde toplanarak, Bingöl Üniversitesi'ne kadar yürüdü. Slogan eşliğinde yürüyen grup, üniversite önüne geldiklerinde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına açıklamayı Baran Aydın yaptı. Aydın, "Açlık grevimizin 17. gününde açlık grevi eylemimizi sonlandırdığımızı duyurmak istiyorum. Üniversite yönetimi taleplerimizi kabul etmek zorunda kalmıştır." diye konuştu.

"DEVLET SAYIN ABDULLAH ÖCALAN İLE BİR MASADA TARTIŞMA SÜRDÜRÜYOR"

HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise rektörü istifaya davet etti. Ülke gündemine de değinen Aksoy, devlet ile Öcalan'ın görüştüğünü belirtti. Aksoy, "Özgürlüğün bir temsilcisi vardır. Bir sürdüreni, bir tartışanı vardır ve bizimkisi sayın Abdullah Öcalan'dır. Açıkça söyleyeyim önce polislere söylüyorum, memurlara söylüyorum. Devlet sayın Abdullah Öcalan ile görüşüyor. Devlet sayın Abdullah Öcalan ile bir masada tartışma sürdürüyor. 10 maddelik mutabakat listesi ortaya çıktığına göre demek ki bunlar uzun uzun tartışılacak. Ama bu kadar mesafe alınmışken, hala ben genç arkadaşlarım için söylemiyorum. Hassasiyetleri nedeniyle belki bunu yapmadılar ama sayın Abdullah Öcalan'ın bir posterinin olmaması kabul edilemez. Çünkü bu aynı zamanda barışın da temsilcisi durumundadır." diye konuştu. Yapılan açıklamalar sonrasında öğrencileri üniversiteye giriş yaptı.