İstanbul’da bir gün içerisinde 4 kişiyi öldüren sanığa 3 kez müebbet, bir kez de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul’da Ağustos 2013’te peş peşe işlenen cinayetlerle ilgili davada karar çıktı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahekmesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Deniz Şahin getirildi. Şahin, “Paranoyaklık yaşadım. Ablam yüzünden namus cinayeti diye öldürdüm. Başka söyleyecek bir şeyim yok.” ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Deniz Şahin’i ablası Songül Polat’ı “kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Maktuller Aziz Caner Emre, Yaşar Deli ve Harun Koçalı’yı kasten öldürmek suçundan da 3 kez müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca silah kanununa muhalefetten 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Deniz Şahin ilk önce kız kardeşi Songül Polat’ı Fatih’te aracının içinde saat 15.30 sıralarında öldürmüştü. Daha sonra 16.15’te Aziz Caner Emre’yi ve 18.00’de de Yaşar Deli’yi öldüren sanık, ertesi gün ise 12.30’da Harun Kocalı’yı katletmişti.