Ankara’da birbirini sollamaya çalışan iki özel halk otobüsünün karıştığı kazada 3 yolcu yaralandı. Otobüste bulunan yolculardan bazıları kazaya tepki gösterdi.

Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Eskişehir Yolu Armada önü merkez istikametinde meydana geldi. İddiaya göre Sincan’dan merkeze yolcu taşıyan Erşan Yaşin yönetimindeki 06 BS 6606 plakalı ve 06 BR 7745 plakalı başka bir özel halk otobüsü seyir halindeyken birbirlerini sollamaya kalktı. Otobüslerden biri aniden başka şeride geçince arkadan gelen diğer otobüs çarptı.

Çarpmanın etkisiyle Erşan Yaşin yönetimindeki otobüsün ön kısmı içeri çöktü ve camlar içeride bulunan yolcuların yüzlerine fırladı. Çarpmanın etkisiyle 3 yolcu yaralanırken yolculardan kimisi başını koltuklara çarptı, kimisinin de yüzüne cam parçaları geldi. İhbar üzerine bir süre sonra ambulans ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar daha sonra ambulanslarla yakında bulunan hastanelere götürüldü.

Kaza sonrası yol ortasındaki otobüslerden dolayı trafikte yoğunluk oluşurken kaza sırasında otobüste bulunan yolcular da duruma isyan etti. Tayyar Arı isimli vatandaş, 2 buçuk liranın ucunda yaşadıklarını söyledi. Arı, "Bu arkadaşlar ben özellikle 541 hattından çok şikayetçiyim. Neden biliyor musunuz? Biz 2,5 liranın ucunda yaşıyoruz. Asgari ücretle çalışan biriyim. Artık yetkililerin duymasını istiyorum. Artık duysunlar, görsünler. Bir baksınlar ya vatandaş ne durumda. Ben 10 sefer değil 20 sefer az olmuştur bunları uyaralı. Adamlar 120 gidiyorlar, 70-80’ni yoktur ya. Ya 20 ya da 120. 20’yle gittiği zaman araba boş 120’myle gittiği zaman araba dolu. Burası otoban değil burası şehir merkezi. 120’yle giderse işte olacağı bu vatandaşa. Kaza nasıl oldu? Yarışa girdiler. Yarış 2 buçuk lira için işte. Biri, ‘geçeceğim’ biri ‘geçmeyeceksin’ arkadan biri gelip bize çarptı. Kaza böyle oldu 2 buçuk lira için. Yaralı çok. Hastaneye götürdüler ambulansla. Ben kendimi iyi hissediyordum şimdi iyi hissetmiyorum. Şimdi geri gidiyorum. Bak işe gideceğim, nöbeti bıraktım eve gideceğim. Asgari ücretle çalışan bir insanım. Yetkililerin bunu duymasını istiyorum.” şeklinde tepki gösterdi.

Yolcular kazanın ardından yol kenarına geçerek cep telefonu ışığıyla cam parçaları ve yaralanma var mı diye birbirlerini kontrol etti. Yabancı uyruklu yolculardan biri, kendilerine gösterilen ilgisizliğe isyan edip şöyle konuştu: "Benim önümdeki bir kadının gözüne cam girdi. Onunla ilgilenen kimse de yoktu. Şimdi de hala polisler gelmiyor, bu durumu düzelten yok. Sadece insanlar kendi aralarında birbirlerine yardımcı oldu. Bu acilden dönenlerde döndüler. Beni de kontrol etmediler. Ben çok itiraz ediyorum bu duruma."

Kazanın haber yapılasına engel olmak isteyen sürücüler, kamu görevini yapan basın mensuplarına da tepki gösterdi.