Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Hüseyin Olan, halkla birlikte yönetmeyi hedef alan demokratik bir belediyecilik anlayışı güttüklerini söyledi. Eşbaşkan Nevin Daşdemir Dağkıran da, "Yaşamı kolaylaştırmayı hedef aldık. Halkın önceliklerini planladık. Bugüne kadar birçok proje hazırladık." diye konuştu.

Bitlis Belediyesi Eşbaşkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, birlikte bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Bitlis Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Eşbaşkan Nevin Daşdemir Dağkıran, yerel seçimlerin üzerinden 19 aylık bir sürenin geçtiğini, bu süre zarfında belediye olarak çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi. Dağkıran, şunları söyledi: “Biz belediyeyi ciddi borç yükü ile devraldık. Kafamızdaki projeleri hayata geçirmede sıkıntı yaşadık. Halkla birlikte yönetmeyi hedef alan bir demokratik belediyecilik anlayışını güttük. Çabamız buna dönüktü. Burada yaşayan her bir bireyle ortaklaşmayı hedefledik. Yaşamı kolaylaştırmayı hedef aldık. Halkın önceliklerini planladık. Bugüne kadar birçok proje hazırladık. 9 projemizin sonuçlarını beliyoruz. Kadınların kullanımı için halı saha projesi, kültür merkezi, güneş enerjisi projesi ve kadın çalışmalarımız var. Kadınlarımız için pazar günleri ücretsiz ulaşım hizmeti sunduk. Kadın dayanışma merkezi kuruluyor. Bunun içinde kreş de olacak."

Daha sonra konuşan Hüseyin Olan ise Bitlis’in en büyük sorunları olan kanalizasyon ve içme suyu ve ishale hattı gibi projelerinin olduğunu anlattı. Kanalizasyon projesinin müteahhitten kaynaklanarak sonlanmadığını söyleyen Olan şunları kaydetti: "Doğalgaz projesi TOKİ’lerde sona gelindi. Binaların önüne kadar geldi. Kendi yakıtlarını alan TOKİ’lerde bu yıl verilemeyeceği için önümüzdeki yıl doğalgazla ısınacak. Ekolojik bir çevre ve doğalgazla ısınılacak. Doğalgaz her ne kadar pahalı görünse de katı yakıtla aynı seviyeye geliyor. Kent müzesi projesi, DAKA tarafından kabul edildi. Şehirlerarası otobüslerin kent merkezinin dışına çıkarılması hedefleniyor. Otogar binasının belediyeye devredilmesi halinde tadilatı yapılarak otobüs terminali haline getirilecek. Eski belediye binasının restorasyonu bitti. TOKİ birinci etapta semt konağı olarak inşa edilen bir binamız var. Kültür sanata konularında değerlendireceğiz. Bitlis’in en büyük sorunu olan hayvan barınakları şehir merkezinden alıp şehir dışına çıkaracağız. Sulama kanalları projesi bizim için olmazsa olmazımızdır. İnsanların günlük su ihtiyacına baktığınızda günlük 110 -120 litre olması gerekirken bugün kişi başına düşen 600-650 litredir. Şebekelerin eski olması hem de sulama kanallarının aktif olmaması bahçe nedeniyle yüzde 62 oranında su kaybı yaşamaktayız. Revize edildiğinde nüfusumuz 150 bin civarına gelinceye kadar su ihtiyacımız olmayacak.”