Pomza ve Perlit Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Bitlis’te 'Pomza ve Perlit Proje' sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’in katılımıyla gerçekleşen proje sunum toplantısında Pomza ve perlitin kullanım alanlarının, bilime ve ekonomiye sağlayacağı katkılar ele alındı. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Aksoy ile Pomza ve Perlit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turhan katıldı.

Toplantıda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, şu ifadeleri kullandı: “Merkezimizin kısa süre önce kurulmasına rağmen fikir bazında bu projeye hazır olduğunu gördüm. Bundan sonraki aşamalarda arkadaşlarımızın hazırladığı proje taslaklarını DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile yapacağımız görüşmeler sonucunda hızlı bir şekilde ikinci aşamaya geçirerek daha verimli çalışmalar elde edeceğiz. Özellikle kendi rezervimizi kullanarak dünya çapında işler üretip üniversite olarak literatüre bilimsel katkı sağlamakla birlikte hem ülke hem de bölge ekonomisine katkılar sağlayacağımıza inanıyorum.”

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise şöyle konuştu: “Kalkınma Bakanı'mızın gündeme getirdiği bir konu var. Üniversiteler kurulduğu ildeki en değerli elemanları bünyesinde barındıran kurumlardır. Onun için bünyesinde barındırmış olduğu eğitimli belli alanda ihtisaslaşmış kişilerin oluşturmuş oldukları ekip o ilin kalkınma kutbudur çünkü araştırma yapacak elemanları harekete geçirecek kurumdur” dedi. Demir; “Doğu Anadolu Bölgesi’nde beni en çok ilgilendiren konulardan bir tanesi de madenlerle ilgili araştırma merkezlerinin bulunmasıdır. Bu madenlerin başında pomza ile perlit gelmektedir. Üniversite olarak yapmış olduğunuz pomza ve perlite dayalı bu proje fikirlerinizden dolayı tebrik ediyor ve ayrıca bu merkezi kuran Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru’ya da teşekkürlerimi sunuyorum.”