Silivri'de tutuklu bulunan ve ileri derece böbrek hastası Komiser Ahmet Özdil’e 71 gün sonra ameliyat izni çıktı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olan Özdil'in babası Mustafa Özdil, yetkililere "Çocuğu bırakın beni rehin alın. Sağlığına kavuşunca tekrar gelsin" diye seslendi.

Sahur operasyonunda gözaltına alınan polislerden Komiser Ahmet Özdil, doktoru 'sağlık durumu kritik, acil ameliyat gerekli' demesine rağmen 71 gün sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Bu sabah saatlerinde ameliyata alınan Özdil’in ameliyattan çıktığı öğrenildi.

Oğlunun hala baygın olduğunu ve sağlık durumuyla ilgili henüz bilgi verilmediğini söyleyen baba Mustafa Özdil, “Mart'tan beri rahatsızdı. En son gördüğümde 'baba artık gidiyor böbreklerim, ölüyor iflas edecek' dedi. 'Su içemiyorum, su içsem böbrek olmuyor, su içtiğinde atamıyorum dışarı, rahatsızım' dedi. En sonunda buraya geldik biz. Burada durum anlattık. Doktor bey 'sırada 20 kişi var' dedi. Dün biz geldik doktora anlattık durumu 'tamam' dedi, 'söyledik getirecekler' dedi. Dün geldi bugün de yaptılar ameliyatı. Şuan sağlık durumunu ne olduğunu bilemiyorum. Ameliyat oldu sağ çıktı, baygın şu an içeride. Doktorlarla da görüşemedik. İflas etti mi böbreği, durum nedir bilemiyoruz.” diye konuştu.

'ENGELLEYENLERİ ALLAH NASIL BİLİYORSA ÖYLE YAPSIN'

Oğlunun hastaneye daha erken getirilebileceğini belirten baba Özdil, “Tabi erken getirilebilirdi. Bu süreçte de engelleyenlere Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Esasında şüpheli bu çocuk, suçu yok. Daha iddianame hazırlayamıyorlar. Bu durumda olan bir çocuğu tahliye edin sağlığına kavuşsun, doktor raporu alsın, ondan sonra geri alın. Ya da beni rehin alın buraya içeriye, çocuğumu bırakın veya para istiyorsanız para yatırayım. Çocuğum sağlığına kavuşunca tekrar geri alsınlar, devlet bu kadar güçsüz mü? Nerede olsa bulur, getirir, yakalar. Zaten kaçacak değil ki oğlum. Suçsuz adam nereye kaçsın.” ifadelerini kullandı.