Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Teşkilatı partilerinin 92. Kuruluş yıl dönümü vesilesi ile Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne çelenk koydu. Heyet saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı, “Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu ve Türkiye’nin yıkılmaz çınarı olan CHP’nin 92. Kuruluş yıl dönümünde aramızda olduğunuz için, buraya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün çok daha keyifli bir kuruluş yıl dönümü kutlamak isterdik ancak maalesef yüreğimiz, içimiz yanıyor. Onlarca gencimizi şehit verdiğimiz için coşkulu bir kutlama yapamadığımız için Ünye kamuoyundan özür diliyoruz." dedi.

Bazı kesimler tarafından mezhepsel çatışma üretilmeye çalıştığını ifade eden Bodancı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye’nin yarasını kaşıyan, etnik kargaşa çıkartmaya çalışan, mezhepsel çatışma üretmeye çalışan, kendi sandalyeleri uğruna, ülkenin geleceğini tehlikeye atmaya çalışan, Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e, Alevi’yi Çerkez’e, Çerkez’i Türk’e vurdurmaya çalışan bu zihniyeti buradan protesto ediyoruz. Bu doğrultuda tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun."