Artvin'de bu yıl 35.'si düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali aşıkların atışması ve boğalarla beraber yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Artvin Valiliği ile Artvin Belediye Başkanlığının geleneksel olarak organize ettiği 35. Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali bu yıl 5 gün sürecek. Festival programı Artvin Valiliği önünde Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Valilik önünde aşıkların atışması ile devam eden programda asıl ilgiyi boğalarla valilik önünde başlayıp, otopark önünde son bulan ve yüzlerce kişinin katıldığı, boğalarla birlikte yapılan kortej yürüyüşü çekti. Kortej yürüyüşünde zaman zaman heyecanlı ve korkulu anlar yaşandı. Kortej yürüyüşü sırasında Başkan Kocatepe'nin sevmek istediği boğa bir hamle yaparak herkesi korkuturken bir kaza yaşanmadı. Kortej yürüyüşüne katılanların da boğalarla hatıra fotoğrafı ve özçekim yaptıkları görüldü.

Kortej yürüyüşü sırasında basın açıklaması yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe "Boğa güreşleri Artvin'in kültüründe var. 200-300 yıla dayanan hayvanlarımızın barıştırıldığı zaten amacı da hayvanlarımızın uygun ortamlarda barıştırılması, buradan dağa gidiyorlar, sarp yaylalarda, hayvanlar liderini seçiyor, bunu 2 yıldır geleneksel yürüyüşe de çevirdik, İspanya'ya nazire olsun diye böyle boğayla doğa iç içe, insanlar iç içe dostça kardeşçe böyle birlikte yürüyebiliyoruz. İnsanlar hayvanlara zarar vermezse onların bize hiçbir zararı yok, doğa da aynı şekildir." dedi.

Boğaların kazasız belasız araçlarına bindirilip, Kafkasör Yaylası’na gönderildiği programda akordiyon eşliğinde horonlar oynandı, program aşıkların atışmasının ikinci bölümü gerçekleştirilerek sona erdi.