Kurbanda en çok görülen manzaraların başında, kurbanlık hayvanların sokaklarda kovalanması, boynuz darbesiyle yaralanan ve ellerini parmaklarını kesen acemi kasaplar geliyor. Uzmanlar kurban kesiminin tekniğine uygun şekilde yapılması durumunda üzücü kazaların yaşanmayacağı uyarısında bulunuyor.

Kurban kesimi sırasında belli teknikler uygulanarak hayvanın başarılı şekilde yere yatırılabileceğini söyleyen Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, uygulamalı gösterdiği 'Rueff yöntemi' ile yaklaşık 500 kiloluk tosunu başarılı bir şekilde yere yatırdı. Veteriner hekim Yıldız, kurban kesimlerinde birçok aksaklıkların yaşandığını ve üzücü kazaların meydana geldiğini söyledi. Kurban Bayramlarında acil servislerin acemi kasaplarla dolduğunu ifade eden Yıldız, alınacak birtakım önlemlerle üzücü kazaların önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Rueff yöntemi adı verilen teknikle kurbanlığın rahatlıkla yatırılabildiğini kaydeden Yıldız, teknik ile ilgili şu bilgiyi verdi: "Bu yatırma tekniğinin amacı emniyet. Kurbanda kimsenin başına kaza gelmesini istemiyoruz. Hayvanı başından sağlam bir yere bağlıyoruz. Daha sonra sağlam bir iple iki boynuzu bağlıyoruz. İpi boynunun üstünden uzatarak alttan geçiriyoruz. Bu sayede hareketli bir düğüm oluşuyor. Göğüs ve karnından geçirdiğimiz ipi kuyruk hizasından arkaya doğru uzatıyoruz. Belli bir mesafe bıraktıktan sonra hayvanı iple çekerek olduğu yere yatırıyoruz. Teknik 4 tane hareketli düğümden oluşuyor. Bu dört hareketli düğümden bir tanesi sabit. Boğanın boyutu hiç önemli değil. Sağlam bir yere bağladıktan sonra hayvana temkinli yaklaşarak güzel bağladıktan sonra bir ya da 2 kişi çok rahatlıkla yatırabilir."

Rueff tekniğini uygulamalı olarak gösteren Yıldız, yaklaşık 500 kiloluk tosunu başarılı şekilde yere yatırdı.