Ege Denizi'nde 1985 yılında yapılan 'Deniz Kurdu-85' tatbikatında şehit olan 39 askerden biri olan Bekar Aktunç'un ailesi, 15 yıldır boş mezara dua ediyor. Cenazesi bulunamadığı için 2000 yılında Garnizon Komutanlığı'na Kartal Şehitliği'nde boş bir mezar yaptıran aile, buraya gelerek şehit için dua ediyor. 2 yıl önce annelerinin de vefat ettiğini söyleyen şehidin küçük kardeşi Kemal Aktunç, “Annem vefat ettiği güne kadar şehidimizi bekledi. Çünkü cenazesi gelmemişti. Hayatta olduğunu düşünüyordu. Biz de hala gelecek diye bekliyoruz. Şehidimizin cenazesi ile ilgili bugün teknolojik imkanları kullanılarak denizde arama yapılmasını istiyoruz” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Kartal Şehitliği’ndeki törenlere katılan Kemal Aktunç, daha sonra cenazesi bulunamayan ağabeyi için yapılan boş mezara giderek dua etti. Vefat edene kadar annesiyle birlikte bu boş mezara geldiğini anlatan Kemal Aktunç, annesinin artık şehit oğluna kavuştuğunu düşünüyor. 1985 yılında Ege Denizi'nde yapılan tatbikat sırasında batan gemide ağabeyinin de bulunduğunu ve onun da şehit olduğunu anlatan Aktunç, şehit kardeşinin cansız bedeninin bulunamadığını belirtti. Aktunç, "30 yıldır kendisine ulaşılamadık. O'nun adına şehitlikte mezar yaptırıldı. Boş mezarına geliyoruz ve O'nun için dua ediyoruz. Annem sürekli bu mezara geliyordu. Ancak 2013 yılında vefat etti. Biz onun adına da buraya gelip dua ediyoruz." diye konuştu.

Kemal Aktunç, annesinin vefat ettiği güne kadar oğlunun bir gün çıkıp geleceğini düşünerek yaşadığını anlattı ve şunları söyledi: “Biz bile şehit olduğuna inanamıyoruz. Çünkü kendisinin cenazesi yok. Getirilmedi. Bulunamadığı için. Biz bugünün teknolojik imkanları kullanılarak ağabeyimizin bulunacağına inanıyoruz. Devlet yetkililerinden, devlet büyüklerimizden bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

1963 yılında Kayseri'nin Talas ilçesinde dünyaya gelen Şehit Topçu Er Bekar Aktunç, 1985 yılında vatani görevini yapmak için İzmir'e gitti. İzmir Bergama'da 19. Topçu Alayı 1. Topçu Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, 30 Ocak 1985 tarihindeki tatbikat sırasında tank çıkarma gemisinin batması sonucunda şehit oldu. Cesedi bulunamayan Bekar Aktunç için Kartal Şehitliği'nde mezar yapıldı. Aktunç'un mezar taşında ismi ve fotoğrafı bulunuyor.