Sinop’un Boyabat ilçesinde eğitim faaliyeti veren Özel Boyabat Yıldız İlk ve Ortaokulu’nun eğitim teşviği listesinden çıkarılması öğrencileri mağdur etti. Geçen yıl eğitim desteği alan ve bu yıl tercih yapmaya hak kazanan öğrenciler, okulun listeden çıkarılması ile mağdur oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik verilen eğitim desteği teşviği bu yıl Boyabat’taki okula verilmedi. İlçenin tek özel okulu olan Özel Boyabat Yıldız İlk ve Ortaokulu, şok bir kararla listeden çıkarıldı. Eğitime Destek Teşviği için başvuran birçok öğrenci, okulun listeden çıkarılması ile ortada kaldı. Tercih için son güne kadar kararın değişmemesi üzerine birçok veli çeşitli yerlere şikayetlerde bulunurken, okul yönetimi de okulun listeye yeniden dahil edilmesi için mahkemeye başvurdu.

Özellikle geçen eğitim öğretim sezonunda okulun ilkokul kısmında okuyan birçok öğrenci teşviğin kesilmesi ile mağdur oldu. İlkokuldan ortaokula geçen öğrencilerin teşviği otomatikmen kesildiği için bu öğrencilerin yeniden başvuruda bulunması gerekiyordu. Yeni dönemde eğitim teşviği için başvuran öğrenciler okulun listeden çıkarılması ile adeta şok oldu.

Geçen yıl verilen teşvik sayesinde çocuğunu özel okula gönderebildiğini belirten okul velilerinden Ayten Tarhan, çocuğunun ilkokuldan ortaokula geçmesiyle teşviğinin kesildiğini ve yeniden teşvik için başvurduklarını söyledi. Teşviğin kendilerine çıktığını ancak ilçenin tek özel okulu olan Özel Boyabat Yıldız İlk ve Ortaokulu’nun listeden çıkarılması ile mağdur olduklarını söyledi. Yaşanan mağduriyet için Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yazı yazdıklarını ve gelen cevap yazısında muhatabın ilçedeki Milli Eğitim Müdürlükleri açıklaması olduğu üzerine Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de başvurduklarını söyledi. Kendileri gibi birçok öğrencinin bu konuda mağdur edildiğini sözlerine ekleyen Tarhan, ‘‘Madem ki teşvik veriyorsunuz neden okulu listeden çıkarıyorsunuz? Mevcut okul, ilçenin tek özel okulu. Başka okul varsa onu göstersinler. Madem ki bu okula teşvik vermeyeceksiniz neden başvuru alıyorsunuz? Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.’’ dedi.

Yapılanların adil olmadığını ve birçok öğrencinin mağdur olduğunu ifade eden okul yönetiminin de Bölge İdare Mahkemesi’ne kararın iptali için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı 10 Eylül’de (bugün) sona erecek olan tercihler için velilere son gün bilgilendirme mesajı geçti. Cep telefonlarına gelen mesajı alan birçok veli şaşkınlıklarını gizleyemedi. MEB tarafından veli cep telefonlarına atılan mesajda ‘‘Eğitim ve öğretim desteği tercihi için bugün son gün. Tercih işleminiz mutlaka yapınız.’’ ifadelerine yer verildi.