Mazbatasını alan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in danışmanlığını yaptığını belirterek mekanı cennet olsun dedi. Seçim sonuçlarının milletin takdiri olduğunu söyleyen Bozkır, “Bütün partilerde bu seçim sonuçlarının verilen mesajları şu anda değerlendiriliyor. Buna göre de inşallah önümüzdeki dönemde bu sonuçlardan bir hükümet kurma çabası başlayacak. Ve ümit ediyorum ki Türkiye’nin hayrına olacak.” diye konuştu.

Mazbatasını, İstanbul Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül’den alan Volkan Bozkır, “Öncelikle Türkiye’de gerçekten demokrasinin en güçlü şekilde varlığı bu seçimde de teyit edilmiş oldu. Seçimlere ilişkin olarak yaratılmak istenen bazı soru işaretleri vardı. 54 milyon seçmeni olan ve yüzde 85 katılım olan bir ülkede gerçekten hiçbir sıkıntı olmadan hiçbir sorun yaşanmadan seçimleri geride bırakmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Türkiye için iftihar edilecek bir demokrasi adımı oldu. Tabi seçim sonuçları milletimizin takdiridir. Ve bütün partilerde bu seçim sonuçlarının verilen mesajları şu anda değerlendiriliyor. Buna göre de inşallah önümüzdeki dönemde bu sonuçlardan bir hükümet kurma çabası başlayacak. Ve ümit ediyorum ki Türkiye’nin hayrına olacak. Ülkemizin çıkarlarını koruyacak, ülkemizi çok daha ileriye götürecek hükümet bu yapıdan ortaya çıkacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Süleyman Demirel’le çalıştığını ifade eden Bozkır, “Hayatını kaybeden 9. cumhurbaşkanımızın yanında ben 1993 – 1996 yılları arasında dışişleri başdanışmanı ve özel kalem müdürü olarak görev yaptım. Allah’tan rahmet diliyorum. Benim için çok özel anıları olan çalışmaktan onur duyduğum bir cumhurbaşkanımızdır. Mekanı cennet olsun. İnşallah anılarıyla uzun süre yaşayacağız. Geride kalanlarına da başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.