Yozgat Bozok Üniversitesi Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından başlatılan 'Bir Kitap da Senden Olsun' kampanyası kapsamında Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyü ilk ve ortaokuluna kitap bağışı yapıldı.

Bozok Üniversitesi Sosyal İşler Koordinatörü Emine Çiğdem Yeşil, İletişim Protokol ve Enformasyon Müdürü Aslan Çolak ve üniversite çalışanları Kabalıköyü ilk ve ortaokulunu ziyaret etti. Ziyarette toplanan yüzlerce kitap öğrencilere dağıtıldı.

Bozok Üniversitesi Sosyal İşler Koordinatörü Emine Çiğdem Yeşil, üniversite bünyesinde başlatılan kitap toplama kampanyasının örnek bir çalışma olduğunu söyledi. Yeşil, “Kabalı köyü ilk ve ortaokulunda eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrencilerin üniversitemize yazdıkları mektuplarla kütüphanelerinin ve okuyacak kitaplarının olmadığını bildirdiler. Bozok Üniversitesi olarak biz de duyarsız kalmadık ve bu çerçevede üniversitemiz bünyesinde 'Bir Kitap da Senden Olsun' adı altında bir kampanya başlattık. Kampanya çerçevesinde üniversitemizde görev yapan idareci, akademisyen, personel, öğrencilerin de katkı ve destekleri ile toplanan kitaplarımız, ortaokul ve ilkokul seviyesinde bilimsel dergiler, romanlar, hikayelerden oluşmaktadır. Kitapların tasniflerini yaptıktan sonra bugün okulumuza teslim ediyoruz." dedi.

Amaçlarının öğrencilere okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve bilgilerine bilgi katmak olduğunu ifade eden Yeşil, "Çocuklarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu etti. Kampanyaya katkı veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Celalettin Pekşen ve Kabalı Köyü Okul Müdürü Bülent Kanıbir katkılarından dolayı üniversite çalışanlarına teşekkür etti.