1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Bursa'da motosiklet tutkunları, kansere dikkat çekmek için gaz pedallarına dokundu. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Kansere Yol Verme, Yarınlar Seninle" sloganıyla motosiklet turu düzenledi. Bursa EnduroTouring Fan Club işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte motorcular, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki hastane alanından başlayarak şehir turu attı.

Etkinliğin açılışında konuşan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, hafta kapsamında kansere dikkat çekmek için biraraya geldiklerini belirtti. Kanserin, hem dünyada hem de Türkiye'de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Dr. Akan, "Kanser, önemli bir halk sağlığı sorunudur. Günümüzde bazı kanser türleri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilmekte ve hatta tamamına yakınında iyileşmeler gözlenmektedir. Bu nedenle kanser taramaları önem arz etmektedir. Doğru korunma stratejileriyle kanserlerin üçte biri önlenebilir. Sağlıklı yaşam davranışlarıyla kanserden korunulabilir, erken teşhisle de yaşam süresi uzatılabilir." dedi.

Bursa EnduroTouring Fan Club temsilcisi Fernar Uluer ise, "Kansere karşı farkındalık oluşturmak çok önemli. Bizler de arkadaşlarımızla birlikte bu projede yer almaktan çok mutluyuz. Motorlarımızla şehiriçinde tur atarak, kansere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu tarz bir etkinlikte bizlere de yer veren Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Motosiklet tutkunları Dikkaldırım, Çekirge, Altıparmak ve Heykel istikametinde, "Kansere Yol Verme, Yarınlar Seninle" yazılı yelekleriyle şehir turu attı.