Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'nin avukatı Gürhan Onat, ülkede bu kadar sıkıntı olmasına rağmen yetkililerin polisler eşliğinde denetim baskını yaparak, bu okulların başarısını araştırdığını söyledi. Bu okulların başarısının sırrının binalarda değil, fedakâr öğretmen kadrosunda olduğunu kaydetti.

Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi’ne polisler eşliğinde yapılan denetim baskını hakkında bilgi veren Av. Onat, Manisa Valiliği’nin emriyle rutin bir denetim yapıldığının söylendiğini aktardı. Denetim sırasında okulda 11 ve 12. sınıfların eğitim programının da olduğunu belirten Onat, “Bu program, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de izniyle bütün özel okullarda devam eden bir organizasyon. Sabahleyin geldiklerinde, tek bunun farkı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü elemanları da buradaydı ve rutin denetim için ifade edilen her bir ekibin, yaklaşık sekiz ekip var, sekiz ekibin başında da bir polis amirini görevlendirdiler. Rutin kontrollerde şu an itibariyle bir problem yok.” dedi.

Av. Gürhan Onat, şunları kaydetti: “Manisa’da Şehzade İlköğretim ve aynı zamanda lisesi, hem Manisa birincisi hem de Türkiye’de ciddi dereceler yapan, Türkiye birincileri çıkaran okullardan. Anladığım kadarıyla yetkililer bu kadar sıkıntıya rağmen bu okulların başarısının sırrını araştırıyorlar. Bu başarının sırrı, gelip burada araştırarak çözülebilecek bir olay değil; yani başarının sırrı binalarda değil, başarının sırrı buradaki fedakâr eğitim kadrosunda. Fedakâr eğitim kadroları, kendilerinden geçmiş durumda. Bütün benlikleriyle öğrencileri için çalışıyor. Öğrencileri, bu öğretmenlerinin fedakârlığına karşı bir vefa borcu olarak da karşılığını veriyorlar. Burada tabii ki en önemli husus, öğretimdeki başarısından ziyade eğitimdeki başarısı. Biliyorsunuz, her anne baba kendinden çok evladını sever. Bu kadar Türkiye’deki gündeme rağmen şu an okullarımızın kayıtlarının ful olduğunu söyledi müdür bey, yani yedek alıyorlarmış artık. Diğer, ilköğretim de böyle. Hala veliler bu işe sahip çıkıyorlarsa biliyorlar ki bu okulların alternatifi yok. Vatana millete saygılı, anne babasına saygı gösteren bir evlat yetişmesini arzu ediyorlarsa hal diliyle bu eğitim kadrosu veriyor. Müdüründen aşçısına kadar bütün kadro öğrenciler için burada. Veliler de zaten her gün denetliyor bu okulu. Zaten bu konuda sıkıntıları olsa bununla ilgili bir girişimde bulunurlar. O açıdan bu okullarımıza gelerek bu başarının sırrını aramaya gerek yok ya da nereden kaynaklandığını anlamaya gerek yok. Sırrı, bu fedakâr eğitim kadrosunda. Bu açıdan devletimiz, bu arkadaşlara denetimlerini yılda dört beş defa yapacağına, sahip çıkarak, daha fazla size nasıl faydamız olabilir bunu araştırması lazım. Biz de bunu bekliyoruz kendilerinden.”