Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Gençlerimizin Mehmet Akif örneğine çok ihtiyacı var. Bugün yalanlar dünyasında, doğru yolu bulabilmek için doğru şahsiyetlere yapışmamız lazım.” dedi.

Bülent Arınç, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Arınç, Tacettin Dergahı’nda düzenlenen törende konuşan Bülent Arınç, "Mehmet Akif Ersoy vatan şairimizdir. Milli Şairimizdir, fevkalade mükemmel bir insandır. İyi yetişmiştir, tahsilatlıdır. Bilinçli bir insandır, vatanını çok seven, sözünün eri bir insandır. Hamdolsun ki her yönüyle örnek bir şahsiyettir. Irkçılığa karşıdır, milletin beraberliğini isteyen, sosyal alanlarda da fakirliği yoksulluğu gözler önüne seren, kalkınmamızın yükselmemizin, hedeflerimizin ne olduğunu şiirleriyle ortaya koyan bir insandır. 3 dakika da ne ifade edilebilir, bunlar aklıma geldi. Gençlerimizin Mehmet Akif örneğine çok ihtiyacı var. Bugün yalanlar dünyasında, doğru yolu bulabilmek için doğru şahsiyetlere yapışmamız lazım. Onu sadece Safahat’ındaki belli şiirleri ezberleyerek bugünlere geldik. Oysa her şeyiyle de toplumun güzel bir yanını ortaya koyan ve bize hedef gösteren mükemmel bir insandır."

Tören sonrası Bülent Arınç, Mehmet Akif’i canlandıran oyuncu Ahmet Yenilmez ve 81 ili temsil eden 81 Mehmet Akif’le fotoğraf çektirdi. Daha sonra dergahta kabirleri bulunan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve Mustafa Başoğlu’nun da kabirlerini ziyaret eden Arınç, mezarları başında Fatiha okudu. Arınç daha sonra Mehmet Akif Ersoy Müze Evini ziyaret etti. Tören devam eden yağmur dolasıyla kısa sürdü.