Balıkesir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, toplu sözleşmelerdeki zam oranlarını protesto ederek bordro yaktı. KESK Balıkesir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Abdurrahman Bulut, burada yaptığı açıklamada yolsuzluk ve talanın büyük bir hızla sürdüğünü belirterek, "Artık yapılan hırsızlıkların saklanamadığı bir dönemden geçiyoruz. Bugün halkın parasıyla yapılan Ak Saray'ın ısınma bedeliyle bu ülkedeki emekçilerin tümü ısınabilecek pozisyonda." dedi.

Sendika binası önünde toplanan bir grup KESK üyesi, slogan atarak TÜİK Meydanı'na kadar yürüdü. Burada ellerindeki pankartla bir süre slogan attılar. Ardından Dönem Sözcüsü Bulut, okuduğu basın açıklamasında yoksulluk, açlık ve sömürünün belgesi olan bordrolarıyla alanlarda oldukların söyledi. Yandaş sendikanın 2015 yılı için yüzde 3+3 gibi bir zammın altına imza attığını belirten Bulut, halkın gerçek enflasyonunun yüzde 20'yi aştığını söyledi. Bulut, "Hükümetin baskısı ve yönlendirmesi altında TÜİK'in oluşturduğu enflasyon sepetinin emekçilerin gerçek durumunu yansıtmadığının belgesi bordrolarımızdır, alım gücümüzün her gün biraz daha gerilemesidir." şeklinde konuştu. Abdurrahman Bulut, AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun, sosyal paylaşım sitesinde cumhuriyetle ilgili yorumuna tepki göstererek, "Görülüyor ki AKP'nin cumhuriyetle sorunu olduğunun en son somut örneğidir." dedi.

Düdük çalarak hükümeti protesto eden KESK üyeleri, basın açıklamasının ardından bordrolarını yaktı. Bordroların ateşinde bir süre ısınmaya çalışan grup, daha sonra dağıldı.