Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da faaliyet gösteren Burç Üniversitesi, Alman Ticaret Odası ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Alman Ticaret Odası Saraybosna Temsilcisi Alexander Maerdian, bu anlaşma ile ek yetenekler kazandırmayı ve ülkedeki şirketlerin daha kalifiye elemanlara sahip olmasını hedeflediklerini dile getirdi. Maerdian, "Üniversite ile özel sektör arasındaki işbirlikleri bugün dünyada önemli bir trend. Biz de ilk işbirliği için Burch Üniversitesi'ni seçtik. Bosna-Hersek'te bin civarında üyemiz var ve üniversite ve öğrencileri doğrudan irtibata geçebilecekler." dedi.

Burch Üniversitesi Rektörü Mehmet Uzunoğlu ise öğrencilerde reel sektörün aradığı nitelikleri geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Uzunoğlu, "Yüksek öğretim kurumarı ile özel sektörün işbirliği Bosna-Hersek'in gelişmesi için çok önemli kriterlerden biridir. Bir tarafta okuma ve ders çalışma standartları daha da gelişecek, onun yanında da özel şirketler aktif bir şekilde çok kaliteli iş gücüne doğrudan ulaşabilecek." şeklinde konuştu.

İki kurumun arasındaki eğitim işbirliği kapsamında ortak, seminer, konferans, staj programları düzenlenecek.