Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla sendika üyeleriyle SGK Aydın İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Taner Atak, kurum çalışanlarının haksız uygulama ve haklarını alamamaları sebebiyle başka kurumlara geçtiğini söyledi. Böyle giderse SGK’da iş bilen personel kalmayacağını, yeni olarak da sınavda başarılı ve liyakatli olanların atanması gerektiğini belirterek, “Liyakata uygun olmayan, usulsüz atamaların önüne geçilmelidir.” dedi.

SGK’da çalışan personelin haklarının Anayasa Mahkemesi kararına rağmen verilmediğini ve personelin de başka kurumlara geçmeye başladığını söyleyen Büro Memur-Sen Şube Başkanı Atak, “SGK personeline verilmeyen, ellerinden alınan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler, ek ödemeler gibi mali ve özlük haklarının verilmemesini protesto ediyoruz. 77 milyon vatandaşın Bağ-Kur, SGK ve yurtdışı işlemlerini 258 bin memur yapmaktadır. SGK’da iyi bir hizmet verilebilmesi için öncelikle çalışanları mutluluğu sağlanmalıdır. Kendi çalışanlarını memnun edemeyen kurumun, vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Kurumda çalışanlara yönelik haksız uygulamalar nedeniyle memurlarımızın belkemiği kırılmıştır.“ şeklinde konuştu.

Kurum personelinin kendisinden, ailesinden fedakârlık yaparak çalıştığını ancak fazla mesai ücretlerinin ödememesinin adaletsizlik, haksızlık olduğunu belirten Taner Atak, “Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, evine ekmek götüren personelin ekmeğine, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir. Bizler fazla mesai konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söylediklerinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bizler fazla mesai yapan memur kardeşlerimizin alınterinin karşılığını istiyoruz. Anayasa Mahkemesi, SGK’da daha önceden ödenen ancak kararnameyle kaldırılan ikramiye ve fazla mesai ücretleriyle ilgili kararı iptal etti. Ne hikmetse, 'ben yaptım oldu' mantığıyla mahkeme kararına rağmen ikramiyeler ödenmemektedir. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda ikramiyeler en kısa sürede ödenmelidir. SGK’da uygulanan yanlış politikalar yüzünden mali ve özlük haklarında yaşanan kayıplar nedeniyle personel, başka kurumlara geçmek istemektedir. Yeni göreve başlayan memurlar dahil kurumu terkederek başka kurumlara geçmektedirler. Bu gidişle kurumda, alanında uzman personel kalmayacaktır. Bunun sonucu ise ülkemize ve halkımıza zarar verecektir.“ dedi.
İsteklerini de belirten Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Atak, “Kurumda çalışanların fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyeleri verilmelidir. Şeflerin uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. Kamu personelinin uzmanlaştırılmasını ve taşra uzman kadrosu açılmasını istiyoruz. Kurumda boş olan kadrolara, yükselme sınavında başarılı olan personel atanmalı. Liyakata uygun olmayan, usulsüz atamaların önüne geçilmeli. SGK’ya denetmen, uzman ve müfettiş gibi kariyer unvanlarına başka kurumlardan değil, SGK’da görev yapan personelden atama yapılmasını istiyoruz.“ ifadelerini kullandı.