Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boş müdürlük kadrosu için yapılan mülakat çağrısının, komisyon üyelerinin 'yandaş sendikadan olduğu' gerekçesiyle karşılık bulmadığı belirtildi. Yaklaşık 120’ye yakın boş idarecilik kadrosu için çağrılan 340 civarında eğitimciden 100’ünün güvensizlik nedeniyle hiç sınava girmediği, girenlerden 50’sinin ise sınav sorularını cevaplamadığı öğrenildi.

Komisyon üyelerinin tamamının Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu öne süren Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bir mülakat komedisi daha yaşandığını, Bursa’da Milli Eğitim'e güven kalmadığını bildirdi. Selçuk Türkoğlu, Bursa Milli Eğitim'de 120’ye yakın boş idarecilik için yönetmelik gereği mülakat sınavı yapıldığını belirterek, “Yapılan mülakatlara 340 civarında eğitimci davet edilmiş, ancak bunun 100 tanesi mülakata bile katılmamış, mülakata gitme gereği bile duymamıştır. Katılanlardan ise 50 civarında eğitimci de soruları bile cevaplamamış, hatta büyük bir kısmı da mülakat komisyonunu protesto etmiştir.” dedi.

Türk Milli Eğitim sistemine olduğu gibi Bursa Milli Eğitim'ine de güven kalmadığını ifade eden Türkoğlu, "Liyakatin, kariyerin, kabiliyetin, başarının hiçbir önemi ve değerinin olmadığını artık eğitimciler de kabul etmiş ve bu nedenle mülakata bile gitmemiştir." değerlendirmesinde bulundu. Malum yönetmelik gereği açık kurumların üç katı kadar eğitimcinin hizmet puan sıralaması ile mülakata davet edildiğini anlatan Selçuk Türkoğlu, şöyle devam etti: “Puanları olduğu halde, mülakata davet edildiği halde Bursa Milli Eğitim'ine ve bu komisyonlara güven duymayan eğitimciler mülakata gitme gereği bile duymamıştır. Bursa’da iki mülakat komisyonu var. Bu iki komisyonda bir milli eğitim müdür yardımcısı, bir ilçe müdürü ve 8 tane de şube müdürü görev yapmaktaydı. Ama ne yazık ki bu on komisyon üyesinin tamamının bu yandaş sendikanın mensubu olması, geçmişte yaptığı icraatlar nedeniyle eğitim camiasındaki namları, insanları ‘ya, o komisyona gitmeye bile gerek yok’ noktasına taşımıştır. Bursa Milli Eğitim'ine eğitimciler adına bir güven duyulmadığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Aslında bu komisyon ve mülakat sonuçlarının mutlaka iptal edilmesi gerekir.”