Bursa Orhangazi Üniversitesi(BOÜ) 2015-2016 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı. BOÜ Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, 30 Eylül tarihi itibariyle 47 farklı ülkeden toplam 2 bin 133 öğrenci ve 149 kişilik akademik kadroyla hizmet verdiklerini söyledi. Rektör İleri, ''Üniversiteleri gelişmiş ülkeler, aynı zamanda demokrasisi, hukuku da, işletmeleri de, iş dünyası da, sanayisi de, oldukça gelişmiş ülkeler olduğunu görüyoruz.” dedi.

Güney Marmara’nın tek vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrenci merkezi toplantı salonunda düzenlenen törene Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri başta olmak üzere akademik kadro, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, akademik açılış konuşmasında bu programın bundan sonra geleneksel hale geleceğini söyledi.

Türkiye’de 193 üniversite bulunduğunu ve bunların da 110’unun devlet, 83 civarında da vakıf üniversitesi olduğunu anlatan Recep İleri, “Türkiye’de hukuki anlamda özel üniversite yoktur. Bu bazen çok yanlış kullanılıyor. Demek ki ya devlet üniversitesi, ya vakıf üniversitesi. İkisi de kamu ve kamu kuruluşu olarak adlandırılıyor ve kamu tüzel kişiliğine haiz olan kuruluşlar.” dedi.

Dünyada şu anda yaklaşık 18 bin 135 civarında üniversite olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Recep İleri, bunun da yüzde biri civarında Türkiye’de üniversite yapılanması olduğunu söyledi.

3 MART 2011’DA KURULDU

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin 3 Mart 2011’de Resmi Gazete'de yayınlanıp TBMM’de kabul edilmesiyle kamu tüzel kişiliği ile haiz olarak kurulduğunu anlatan Prof. Dr. İleri şunları söyledi: “Üniversiteleri gelişmiş ülkeler aynı zamanda demokrasisi, hukuku da, işletmeleri de, iş dünyası da, sanayisi de, oldukça gelişmiş ülkeler olduğunu görüyoruz. Bugün Avrupa’nın ilk on üniversitesine baktığımızda ekonomik olarak da ilk onda olduklarını görüyoruz. Amerika’ya baktığımızda da ilk on üniversitesinin 6 tanesi vakıf, 4’ü ise devlet üniversitesi. Bunlar kurulurken de büyük sancılarla kurulmuş.”

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin Bursa ve Güney Marmara’nın ilk vakıf üniversitesi olduğunun altını çizen Rektör İleri, “İlk öğrencimizi 2012 yılında aldık. 3 fakülte, 15 bölümde de şuanda lisans eğitim veriyoruz. Bir meslek yüksek okulumuz var ve birde adalet programı da devam ediyor. İki enstitümüz var. Bir yabancı diller yüksek okulumuz, 5 tanede araştırma ve uygulama merkezi olarak şuanda faaliyetteyiz.” bilgisini verdi.

İLK MEZUNLAR 2017’DE

Şu anda 47 farklı ülkeden öğrencileri bulunduğunu anlatan Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri şunları söyledi: “Bu sene bizde hazırlık var 1., 2. ve 3. sınıflar oluşuyor. 2017’nin hayırlısıyla Haziran yada Temmuz ayında ilk mezunlarımızı vermiş olacağız. 2015-2016 şu anda mevcut 30 Eylül tarihi itibari ile akademik kadromuz 149 kişilik bir kadroyla, idari personel olarak 76 kişiyle hizmet veriyoruz. Toplam öğrenci sayımız ise 2 bin 133, bunun dağılımı ise önlisans 59, lisans 1759, lisans üstü ise 315 olmak üzere 30 Eylül tarihi itibariyle böyle bir öğrenci profiline sahibiz.”