Bursa'da şehit yakını ve gazilere ‘Devlet Övünç Madalyası’ tevcih töreni duygusal anlara sahne oldu. Tayyare Kültür Merkezi'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Mesajların okunmasının ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşmalarını takiben ‘devlet Övünç Madalyası ve beratları takdim edildi.

BU YIL TÖRENLER İKİ GÜN ÖNCEYE ALINDI

Törende konuşan Vali Karaloğlu, Devlet övünç madalyası tevcih törenlerinin önceki yıllarda 18 Mart törenleri içinde yapıldığını hatırlatarak, bu yıl ise başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da yapacağı madalya takdimi olmak üzere 81 ilde bu gün aynı saatte devlet övünç madalyası tevcih törenlerinin yapıldığını söyledi.

Vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığını anlatan Karaloğlu, “Bu gün bir şehidimiz için yakınlarına ve dört gazimize devlet övünç madalyası tevcih edeceğiz. Şunu herkes bilmeli ki bu devlet, bu millet devletimizin başı sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak, en son halkadaki görevliye kadar şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin emrindeyiz, her birimiz. Sizin sorunlarınızla ilgilenmek, sizin derdinizle dertlenmek her birimiz için mukaddes bir görevdir.” dedi.

Artık her ilde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri içinde şehit yakınları ve gazilerle ilgili bir şube müdürlüğünün bulunduğunu anlatan Karaloğlu, bu birimin tek işinin şehit yakını ve gazilerle ilgilenmek olduğunu söyledi.

DUYGUSAL TÖREN

Vali Karaloğlu’nun konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası ve Beratları'nın takdimi gerçekleştirildi. Törende, şehit polis memuru Levent Fırtına’nın ailesi ile gaziler Cemal Yüksel, Mahir Demirbağ, Ahmet Özkan ve Fesih Kaçar’a madalyaları takdim edildi. Şehit polis memuru Levent Fırtına’nın madalya ve beratını oğlu Atakan Fırtına aldı. Törende şehit polis memuru Levent Fırtına’nın eşi ile birlikte gelen iki kızı da hazır bulundu. Şehit polis memuru Levent Fırtına’nın madalyasını oğluna Vali Karaloğlu tevcih etti. Madalya töreninde şehit Fırtına’nın eşi ve kızları gözyaşlarını tutamadı.
Ardından gaziler Cemal Yüksel, Mahir Demirbağ, Ahmet Özkan ve Fesih Kaçar’a madalyaları takdim edildi. Şırnak’ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayına basarak yaralanan gazi Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Cemal Yüksel’e madalya ve beratını Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık takdim ederken, diğer gazilere ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürle takdim etti. Kore gazilerinin de yoğun ilgi gösterdiği törenlerde duygusal anlar yaşandı.