Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi için protesto yürüyüşü düzenledi. Yapılan açıklamada, muhalefet milletvekillerine görüşmeleri terk etmeleri çağrısı yapıldı.

Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu tarafından, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Paketi protesto edildi. Grup, açtıkları pankartlarla Setbaşı’ndan Heykel’e kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. İç Güvenlik Yasası’nın geri çekilmesini isteyen kalabalığa, balkonlara çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Protestoya katılan vatandaşlar, 'İş Güvenlik Yasası geri çekilsin', 'AKP yasanı al başına çal', 'Faşizme karşı omuz omuza' şeklinde sloganlar attı.

'BİNLERCE KİŞİNİN GÖZALTINA ALINMASI KARARINI GÖREBİLİRİZ'

Atatürk Heykeli önünde kalabalık adına açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Fazilet Karaözbek, “12 Eylül faşizmini canlandıran bu yasada polise verilen olağanüstü yetkilerle, hiçbir yargı, hakim kararı gerekmeksizin, kişiler, 48 saat özgürlüklerinden yoksun edileceklerdir. Yani 1 Mayıs’larda, valiliklerin yolların kapatılması, otobüslerin durdurulması gibi olağanüstü önlemler içeren kararların yanında, yüzlerce, binlerce kişinin gözaltına alınması kararını da görebileceğiz.” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE ‘GÖRÜŞMELERİ TERK EDİN’ ÇAĞRISI

Evinde oturan birisinin her an kapısına gelecek polisler tarafından hakkında açılmış bir soruşturma sebebiyle çevresine afişe edilerek, çocuklarının yanında ifade vermeye zorlanabileceğini söyleyen Karaözbek, şunları söyledi: “Gençlerimizde, çocuklarımızda travmaya neden olacak böyle bir uygulamanın topluma etkisinin çöküş olacağı muhakkaktır. Bursa’nın emek ve demokrasi güçleri dün adliye önünde ‘sıkıyönetim yasalarına hayır’ diye haykırdı. Bugün, Meclis'teki muhalefet milletvekillerine sesleniyoruz; yasanın görüşmesinde, Meclis'teki koltuklarınızda ve kürsüdeki protestolarınızla AKP iktidarının faşist yasasını madem durduramıyorsunuz, meşrulaştırıyorsunuz, görüşmeleri terk edip sokağa çıkın. Özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltmek için bizlerle omuz omuza sokakta olun.”