Bursa’da kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Bizans dönemine ait mezar ve tapınak kalıntıları bulundu.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Hacıkara köyünde kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan jandarma ekipleri bölgeye operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda M.Ş.'ye ait arazide kaçak kazı yapıldığı tespit edildi. Kaçak kazı sırasında yakalanan 45 yaşındaki E.Ş., 55 yaşındaki M.Ş., 31 yaşındaki S.Ç., 44 yaşındaki H.B.B., 29 yaşındaki N.K. ve 32 yaşındaki E.İ. gözaltına alındı. Bölgeye gelen Bursa Müze Müdürlüğü’nde görevli arkeologlar, yaptıkları inceleme sonucunda ele geçirilen kalıntıların Bizans dönemine ait olduğunu tespit etti.

Yapılan operasyonda, yola yakın bölgede ve kazı alanında bir adet 33x45 santim uzunluğunda sütun başlığı ve bir adet 148x33 santim uzunluğunda sütun ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Kazı yerinde ve gözaltına alınan tarla sahibi M.Ş.'nin evinde yapılan aramalarda ise iki adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait fişekler, bir adet kurusıkı tabanca ile bu tabancaya ait şarjör ile 23 adet kurusıkı tabanca fişeği, 5 metre boyunda halat ile 5 adet gaz maskesi ele geçirildi.

Kazı sırasında zarar gören parçaların Doğu Roma Bizans dönemine ait tapınak ve mezara ait olduğu belirtildi. Elde edilen tapınağa ait taş sütun ile mezar başı taşları Bursa Müzeler Müdürlüğü'ne teslim edildi.