Bursa Merinos Park’ta, Harem-i Şerif’teki Osmanlı revaklarından esinlenerek oluşturulan açık namazgah, teravih namazlarının ardından bayram namazına da ev sahipliği yaptı. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın kıldırdığı namazın ardından bayramlaşma yapıldı.

Bu yıl bir ilke imza atılarak Harem-i Şerif’teki Osmanlı revaklarından esinlenerek Merinos Park’ta oluşturulan açık namazgah, teravih namazlarının ardından, bayram namazında da binlerce vatandaşı ağırladı. Asr-ı Saadet döneminde bayram namazlarının camiler dışında da namazgah olarak hazırlanan yerlerde ailecek kılındığı ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) de kendi ailesiyle bayram namazlarını bu namazgahlarda kıldığının hatırlatıldığı namazgaha Bursalılar yoğun ilgisi gösterdi.

Bayram namazını Merinos Parkı’ndaki namazgahta kılan Vali Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Altepe, bayramlaşma törenine katılan çocuklara bayram harçlığı verdi. Ayrıca namazın ardından tüm vatandaşlara, ‘Kubbeden Semaya’ adlı DVD hediye edildi ve lokum dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Bursalıların güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda her türlü tedbiri aldık. Ramazan Bayramı, bereket getirsin. Tüm hemşehrilerimize aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirdikleri nice bayramlar temenni ediyorum.” dedi.