Bursalı öğrenciler bu yıl beşincisi düzenlenen Sabancı Üniversitesi lise yaz okulu sertifikalarını aldı.

Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi lise yaz okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor. Sabancı Üniversitesi lise yaz okulunun ilk dönemine Türkiye’den öğrencilerin yanı sıra Azerbaycan, Dubai ve Kıbrıs’tan gelen öğrencilerin katılımı ile uluslararası bir boyut kazandı. İlk dönemine 570 öğrencinin katıldığı lise yaz okulunda öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir akademik ve kültürel uluslararası bir ortam sunuldu.

Lise öğrencilerine üniversite deneyimi yaşatmayı hedefleyen Sabancı Üniversitesi lise yaz okulunun beşincisinin ilk dönemi Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı. Lise yaz okulunun ilk dönemine Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır gibi 27 ilden ve Azerbaycan, Dubai ve Kıbrıs’tan toplam 570 öğrenci katıldı.

1. dönemin müfredatında moleküler biyoloji, gen mühendisliği ve nano tıp, beyin, bilim ve sihir; beyin sinyalleriyle bilgisayar ve robot kullanımı; bilgisayar programlamasına ve veri analizine giriş, artırılmış mühendislik, psikoloji ve felsefe, mimarlık, hukuk ve ekonomi ile uluslararası ilişkiler ve ekonomi ile ingilizce gibi dersler verildi. İkinci dönemde ise moleküler biyoloji, gen mühendisliği ve nano tıp, kuantum mekanik ve kuantum bilgisayarları, hukuk ve etik gibi dersler işlendi.

Her iki dönemde de yer alan üniversiteler ve meslekler, bilgilenmek, seçmek ve başarmak başlıklı derste farklı sektörlerden uzman isimler mesleklerini öğrencilere tanıtıyor. Ayrıca düzenlenen lise yaz okulu kapsamında ders dışında bir dizi etkinlik düzenlendi.