Bursa’da, 2 milyon 28 bin seçmenin 5 bin 968 sandıkta genel seçimler için oy verme işlemi devam ediyor.

Sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi sorunsuz sürüyor. Vatandaşlar, erken saatlerden itibaren oy kullanacakları okullarla gitmeye başladı. Her yaştan insanın vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandığa koştuğu gözlendi. Küçük çocuğu ile sandığa gelenler olduğu gibi, tekerlekli sandalye yada bastonu ile güçlüklü yürüyerek oyunu kullanmaya gelen yaşlılar da dikkat çekti.

Seçimlerin memlekete hayırlı olmasını dileyen Bursalılar, herkesin oy kullanma görevini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşlar şunları dile getirdi: “Görevimizi yerine getirmek için geldik. Hayırlı olsun. Çok sakin geçiyor. Arkadaşlar da telefonda öyle yazıyor. İnsanlar kavgalardan, gürültülerden herhalde bıktı. Onun için katılım az gibi görünüyor. Ama herkesin bu görevi yapması lazım. Ben de bebeğimle geldim, eşim oy kullanıyor. Hayırlısı olsun, katılım ne durumda bilmiyorum.”

“HİÇ İHTİYARLARI DÜŞÜNMÜYORLAR”

Bastonu ile zor yürüyerek okula gelen bir vatandaş ise, zor yürümesi nedeniyle kendisine ikinci katta oy kullandırılmasına tepki gösterdi. Yaşlı, şahıs şunları söyledi: “Ben gençliğimde başladım. Yukarı ikinci katta oy kullanıyorum. İhtiyarladım gene ikinci kattayım. İnsanın ihtiyarları biraz düşür ona göre tedbir alır yani. Nüfus kağıdında yazıyor, belli. Hiç ihtiyarları düşünmüyorlar. Bundan şikayetçiyim.”

Şehirde, seçim güvenliği için yaklaşık 5 bin personel ile polis ve jandarma bölgesinde her türlü güvenlik tedbiri alındığı bildirildi.