Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, belediye binasının bulunduğu arsa ve çevresinde yapılan Atatürk büstü inşaatına yapılan şikayet üzerine soruşturma açılmıştı. Belde belediye başkanı tarafından Zonguldak İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması için yapılan itirazın reddedildiği öğrenildi.

Kandilli'de yaşayan 2 çocuk babası Ömer Yıldız(39), kendilerine babasından miras kaldığını iddia ettiği ve belediye binasının da içinde bulunduğu 4 bin 600 metre kare arsa için dava açtı. Açılan dava Yargıtay'da devam ederken, belediye tarafından başlatılan Atatürk büstü inşaatı ve iş yeri kiralama işlemleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Dönemin Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay tarafından verilen soruşturma izni ile harekete geçen savcılık Belediye Başkanı Mustafa Aydın, belediye meclis üyeleri ve bazı memurlar hakkında soruşturma başlattı. Belediye Başkanı Mustafa Aydın'ın Zonguldak İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması için yaptığı itirazın reddedildiği öğrenildi. Zonguldak İdare Mahkemesi davalık olan arsa içerisinde bulunan binada yapılan kiralamaya ilişkin yapılan yürütmenin durdurulmasına ilişkin itirazı ise henüz karara bağlamadı.

Arsa ile ilgili açtığı davanın sonuna kadar arkasında olacağını anlatan Ömer Yıldız, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de gerekli yasal işlemleri yapmasını istedi.

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise konuyla ilgili açıklama yapmayacağını, davanın devam ettiğini kaydetti.