Kırşehir Cacabey Gökbilim Medresesi bahçesinde bulunan ve bakımsızlıktan harabeye dönen ‘Güneş Saati’ ilgi bekliyor.

'Cacabey Gökbilim Medresesi ve Dünya Astronomi Yılı’ etkinlikleri nedeniyle 2009 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) tarafından hediye edilen 'Güneş Saati' ilgisizlik ve sahipsizlikten beton kütlesine dönüştü.

Cacabey Medresesi bahçesinde bulunan 240x400 cm boyutlarında beton kütle üzerindeki ‘Güneş Saati’ geçen 5 yıl içinde ilgisizlik ve bakımsızlıktan, kenar fayansları döküldü. Çevresinde hiç bir koruyucu önlem alınmayan ve umumi tuvaletin hemen önünde bulunan 'Güneş Saati' üst kaplamaları ve saatin metalden yapılmış dikey çubuğu eğilip bükülerek kullanılmaz hale geldi.

'Cacabey Gökbilim Medresesi ve Dünya Astronomi Yılı’ nedeniyle 2009 yılının 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Türkiye'nin de içinde bulunduğu 140 ülkede astronomi ile ilgili faaliyetler yapılmıştı. Düzenlenen etkinlikler kapsamında Cacabey Gökbilim Medresesi bahçesine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) tarafından sadece üç tane üretilen güneş saatlerinden bir tanesi, Ahi Evran Üniversitesine hediye edilerek Cacabey Medresesi bahçesine kurulmuş ve törenle açılışı yapılmıştı.