Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Yusuf Sürücü, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesinin onları aklamadığını, milletin vicdanını yaraladığını belirtti.

Avukat Yusuf Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, haklarında ciddi yolsuzluk iddiaları bulunan eski bakanların Yüce Divan'a gitmesi gerektiğini dile getirdi. 4 eski bakanla ilgili ciddi ithamlar ve suçlamalar olduğunu kaydeden Sürücü, "Bunlar ilk olarak komisyonlarda sonra millettin temsil edildiği TBMM’de AKP’li milletvekillerinin oylarıyla aklanmış gibi oldular. Fakat kamu vicdanında aklanmadılar. Bağımsız ve tarafsız bir şekilde yargılanmadan ve Yüce Divan'a gitmeden de aklanamazlar. Bugünden sonra 4 eski bakan milletin karşısına da çıkamayacaklardır. Çocuklarının, torunlarının yüzlerine dahi bakamayacaklardır." dedi.

'VEKİLLER, VİCDAN VE CÜZDANLARI ARASINDA SIKIŞTI'

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamayı da değerlendiren Sürücü, AK Partili bazı milletvekillerinin vicdanlarının sesini dinleyerek Yüce Divan lehine oy kullandığını hatırlattı. TBMM’de bakanların Yüce Divan'a gitmemesi yönünde oy kullanan vekillerin de vicdan ve cüzdan arasında kaldıklarını vurgulayan Sürücü, açıklamasına şöyle devam etti: "Bakanların Yüce Divan'a gitmesin diye oy veren vekillerin hangi yüzle millete gideceğini merak ediyorum. Millet, bu kadar ayyuka çıkan, ayakkabı, çikolata kutularında çıkan milyon dolarların, elbise kılıflarında, bir evde kaç çelik kasa olduğu bir gerçekliği nasıl izah edecekler. Bu 4 eski bakan AKP’li vekillerin oylarıyla yüce divana gitmeleri şimdilik olmasa da er ya da geç yolsuzluklarla anılan bakanlar olarak millet hafızasında yer alacaklardır. Millet bunları hiçbir zaman affetmeyecektir. 4 bakanın Yüce Divan'a gitmeleri yönünde oy kullanan tüm milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Bu yönde oy kullanan vekiller tarihi bir görevi yerine getirdi. Muhalefet milletvekilleri bundan sonra da bu işin peşini bırakmamalı. Hırsızlığa, yolsuzluklara ve yoksulluklara karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerekir."