Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan adayı Emin Çakmak, mevcut yönetiminin hantal yapısı, eski metotlarıyla günümüzden 30 yıl geride kaldığını ve bu anlayışın seyahat acentelerini ve turizmi bitirmek üzere olduğunu söyledi. Çakmak, "Türkiye Cumhuriyeti bile e-devlet’e geçti, TÜRSAB e-TURSAB olamadı. Hem TÜRSAB'ı hem de Türk turizmini yerinde saydırıyor ve Türkiye'nin turizm ekonomisine büyük zarar veriyor.” dedi.

Ankara’da yaklaşık 200 seyahat acentesi ile yemekte buluşan Genel Başkan adayı Emin Çakmak konuşması esnasında, acente yetkililerinden TÜRSAB’taki adaletsiz uygulamalardan yakınmalarını dinledi.

'TÜRSAB Hepimizin’ sloganı ile seçim için yola çıktıklarını vurgulayan Çakmak, “Dünya turizmi teknoloji ile yarışıyor ve koşuyor. TÜRSAB ise olduğu yerde sayıyor. Türkiye Cumhuriyeti bile e-devlet’e geçti, TÜRSAB e-TURSAB olamadı. Hem TÜRSAB'ı hem de Türk turizmini yerinde saydırıyor ve Türkiye'nin turizm ekonomisine büyük zarar veriyor.” ifadesini kullandı.

Sadece konuşmakla TÜRSAB’ın yönetilemeyeceğini dile getiren Çakmak, TÜRSAB'ı ve Türkiye turizmini rakip ülkeler seviyesine taşımak için değişimle geldiklerini söyledi. TÜRSAB’ın üzerindeki hantal yapıyı atacaklarını ve değişimi Aralık ayında yapılacak genel kurulda üyelerin oylarıyla yapacaklarını belirten Emin Çakmak “Hedefimiz seyahat acentelerinin TÜRSAB’ın mevcut yönetimin uygulamalarıyla kaybettikleri saygınlığını geri almak ve daha çok kazanmalarını istiyoruz. Bunun için oylarınızı genç ve dinamik TÜRSA için kullanarak giderek yok olan seyahat acentelerinin geleceğini güvence altına alın.” diye konuştu.