Muğla’nın Fethiye ilçesinde AK Parti ilçe binasında meydana gelen patlamanın prematüre doğan bir çocuk tarafından atılan maytap sonrasında meydana geldiği açıklandı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık yaptığı açıklamada, patlamanın her hangi bir saldırı niteliği taşımadığını kaydetti.

Ziraatçı Muhittin Kayabaş'ın AK Parti Muğla Milletvekili aday adaylığını açıkladığı sırada AK Parti Fethiye ilçe binası önünde bir patlama meydana geldi. Herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı patlamanın çocuklar tarafından atılan maytap sonrasında meydana geldiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, patlamaya prematüre doğan 17 yaşındaki O.B. isimli çocuk tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Çalık, aynı şahsın olaydan birkaç saat önce de Beşkaza meydanında maytap patlatırken polisler tarafından uyarıldığını hatırlattı. Çalık açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Maytap attığı tespit edilen O.B. ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır. Şahıs ile ilgili olarak ailesi ile yapılan görüşmeler sonrasında, söz konusu çocuğun prematüre doğduğu, görünümünün ve akıl yaşının 13-14 yaşındaki çocuklarla eş değer olduğu bilgisi verilmiştir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamayı yapıyoruz.”