Ramazan ayında iftarlarını soğuk yayla suyu ile açmak isteyen vatandaşlar Osmaniye merkezdeki Zorkun Camii çeşmesine akın ediyor. İçildiğinde şişkinlik hissi vermemesi ile ünlü Zorkun suyunu iftara yetiştirmek isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ulaşlı mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak caddesi üzerindeki Zorkun Camii önündeki çeşmeden bidonlar ve termoslarla uzun süre sıra bekleyen vatandaşlar, iftarlarını şişkinlik hissi vermeyen ve içildiğinde ferahlatan Zorkun suyu ile açıyor.

Çocukluğundan beri iftarını Zorkun yayla suyu ile açtığını belirten 49 yaşındaki Ahmet Yılmaz, şöyle konuşuyor: "15-16 yaşlarımdan beri Zorkun suyu ile iftarımızı açıyoruz. Sıcak, bunaltıcı yaz aylarında oruç tutmada zorlanmamıza rağmen Müslüman bir insan Allah’ın emrini yerini getiriyoruz. Sıcak havalar ve günün uzun sürmesi aşırı su kaybına neden oluyor. İftarla birlikte suya saldırıyoruz. Başka su içtiğimizde şişkinlik hissi oluyor. Bu sudan ne kadar içersek içelim, bir şişkinlik hissi oluşturmuyor. Aksine içtikçe insanda bir ferahlık hissi oluşuyor. İftara 1 saat kala Zorkun Camisi'nin yanındaki bu çeşmeden su almak için sıra bekliyoruz, bu da Zorkun suyu ile iftarı açmaya değer."