Erzurum'da belediyeye ait çay bahçesini işleten Selahattin Dumanay, kendisinden haksız yere para aldıkları iddiasıyla aralarında gazetecilerinde bulunduğu kişiler hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Tarihi İstanbulkapı'daki çay bahçesini işleten Selahattin Dumanay, aralarında 3 basın mensubu ve bir belediye başkan yardımcısının bulunduğu kişiler hakkında, 'Rüşvet, tehdit' iddiasında bulundu. Dumanay, işlettiği kafede basın toplantısı düzenleyerek, yaşadığı haksızlık ve hukuksuzluğu dile getirdi.

Mülkiyeti Yakutiye Belediye'sine ait olan çay bahçesini 10 yıllığına kiraladığının ancak hukuksuz şekilde kendisine 3 basın mensubunun ortak edilmek istendiğini ve bu yönde üzerinde baskılar oluşturulduğunu savunan Dumanay, yaşadığı hukuksuzluğu yargıya taşıyacağını dile getirdi. Kendisinden çeşitli isimler altında yüklü miktarda rüşvet alındığını iddia eden Selahattin Dumanay, "Çay bahçesini kiraladık. Bize basın mensupları ortak edilmek istendi. Bir gazeteci belediyenin koordinatörü olarak tanıtıldı. O gazeteciye yüklü miktarda para verdik. İş yerine aldığım ve parasını verdiğim masa, sandalyelere belediye el koydu. Baskılar ve tehditler altında iş yerimi çalıştırmaya devam ediyorum. Benim ve ailemin can güvenliği kalmadı. Ben de Cumhuriyet savcılığına bugün suç duyurusunda bulunma kararı aldım." diye konuştu.

Yakutiye Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise iddialarla ilgili dava açtıklarını ve hukuki sürecin başlattıldığı ifade edildi.