Bayram dönüşüne geçen tatilciler, Çanakkale Boğazı'ndaki feribot iskelelerinin önlerinde araba kuyrukları oluşturdu. Kuyruklar, şehir merkezindeki cadde ve sokaklara kadar taştı.

Kurban Bayramı tatiline çıkan vatandaşlar, üçüncü gün dönüşe geçti. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul'a gitmek isteyenlerin kullandığı güzergahlardan biri olan Çanakkale Boğazı'nda, bugün öğle saatlerinden itibaren araba kuyruğu oluşmaya başladı. Feribot iskelesindeki depolama alanı dolunca arabalar, Demircioğlu ve İnönü caddeleri istikametine doğru iki kuyruk şeklinde uzadı. Bu sebepel şehiriçi trafiği de kilitlendi. Trafik ekipleri, hem feribota binecekleri hem de şehiriçinde seyreden sürücüleri yönlendirerek akışı sağlamaya çalışıyor. Sürücüler, yolların yoğun olduğunu belirterek, kuyrukta yarım saat beklediklerini söyledi.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri de Çanakkale’den Kilitbahir köyü ve Eceabat ilçesine, yedi feribotla saatsiz olarak dolmuş usulü sefer yapmaya başladı. Aynı şekilde yoğunluk yaşanan Lapseki-Gelibolu hattında, dört feribot saatsiz sefer yapıyor. Gestaş, Çanakkale Boğazı ve adalar dahil olmak üzere bütün hatlarda 17 feribotla hizmet verdiğini açıkladı. Yetkililer, araba kuyruğunun yarına kadar devam edeceğini söyledi.