Çanakkale Boğazı'nda yolcu gemisiyle çarpışarak hasar alan ve yakıt sızdıran tanker, çekilerek Lapseki'nin Şevketiye açıklarına götürüldü.

Yunanistan’dan İstanbul’a giden Malta bayraklı, 161 metre boyunda, 853 yolcu ve 382 personeli bulunan 'Celestyal Cruises' isimli yolcu gemisi, Çanakkale Boğazı'na kuzeyden giriş yapmakta olan Marshall Adaları bayraklı, 184 metre boyundaki 'Sti Pilmlico' isimli tankerle, gece saat 01.25’te Gelibolu Fener açıklarında çarpıştı. Çarpışma sonucu hasar oluşan tanker, yakıt sızdırmaya başlayınca kaza bölgesinden çekilmesine karar verildi.

Çanakkale Kıyı Emniyeti'ne bağlı römorkörler tarafından müdahale edilen tanker, 2 römorkör yardımıyla Şevketiye demir bölgesine götürüldü. Oldukça yavaş yapılan seyir esnasında, 2 römorkör de gemiye su tutarak muhtemel bir tehlikeyi önlemeye çalıştı. Şevketiye açıklarında demirletilecek olan tankere gerekli müdahaleler bu bölgede yapılacak.

Öte yandan, sızan yakıt nedeniyle Lapseki ilçesinde ağır koku hissedildi. Yolcu gemisinin ise gerekli işlemlerin ardından seyrine devam edeceği bildirildi.