Çanakkale'de yaşlı hanımlardan oluşan halk oyunları ekibi gösteri yaptı. İkinci baharını yaşayan ninelerin gösterisi büyük alkış aldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yaşlı Hizmet Merkezi’ne giden 200 civarında hanıma yönelik, yıl içinde çeşitli kurslar açıldı. Bu kurslarda eğitim alan ve yaş ortalaması 70 civarında olan nineler, yıl sonu gösterisi düzenledi. Bir restorandaki programda İkinci Bahar Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Eğitmeni Ayşe Çetin tarafından beş aydır kurs verilen ekip gençlere taş çıkarttı. 67 yaşındaki Fatma Tutam, halk oyunu öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirtirken 65 yaşındaki Nurhan Aygut, "Kendimizi daha genç hissediyoruz.” dedi. 69 yaşındaki Beyhan Gezici de, "Folklor öğrendikten sonra dertlerimizi filan unuttuk." şeklinde mutluluğunu ifade etti.

Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, merkezde 200 kişiye hizmet verdiklerini söyledi. Fırat, "Yıl içinde kaplıca başta olmak üzere geziler düzenledik. Üyelerimizin oluşturduğu koromuz, 18 Mart günü konser verdi. Her pazartesi günü müdürlüğümüzde çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik. Onlara artık yaşlı değil, ikinci baharımız diyoruz. İkinci baharımızı hayata daha mutlu şekilde bağlamak ve sorunlarını çözmek için elimizden gelini yapıyoruz." dedi.